Kaz Yeminin Özellikleri Nelerdir?

Kaz yetiştiriciliğinde en önemli konu takip edilen yetiştirme yöntemine göre uygun bir diyet seçmektir çünkü kazları kapalı ortamlarda tutacak şekilde inşa edilmişse doğal olarak çevrede kazlarla beslenmeleri Tutulma değişiklik gösterecektir, ancak daha da önemlisi, herhangi bir ıslah yönteminde kazlar, önemli miktarda protein, vitamin, kalsiyum ve fosfor, tuzlar ve mineraller ve diğer besin maddelerine ihtiyaç duymaktadır. Sağladığınız yem, sebze, tahıl ve tahılları alın.

Kazları beslemede bir diğer önemli konu ise yaşları ve cinsiyetlerinin çeşitli vitamin, protein, mineral ve چرا almasıdır çünkü kaz tavukları bir aya kadar ve yem ve diğer nişastalı yiyecekleri yemeye hazır oldukları sürece Daha büyük kazlar için, yumurtlayanlar ve broyler yetiştiricileri için mevcut yiyecekler ve hatta sadece yağlı karaciğer için yetiştirilen kazlar için farklı olacaktır.

Kazlar için uygun bir diyet arıyorsanız, çeşitli gıdalardan aldıkları enerji miktarına dikkat etmelisiniz. Birkaç dişi ile çiftleşmiş bir erkek kaz veya henüz yumurta bırakmış bir dişi kaz çok fazla enerji kaybetmiştir ve mısır, pirinç veya buğday kepeği, soya fasulyesi ve Ya da biraz tuzlu etiniz var, onları karıştırıp konsantre olarak kazlara verebilirsiniz.

Ayrıca yiyecekleri ile birlikte su ve çakıl kullanmak, sindirilebilirliklerine çok yardımcı olacaktır, özellikle büyümeleri ve hayatta kalmaları için önemli olan ve günlük yiyecekleriyle birlikte tüketmeleri gereken su.

Kaz Yeminde olması gereken önemli ürünler:

Kalsiyum: Vücutta en çok ihtiyaç duyulan mineraldir ve kemik oluşumunda çok önemli rol oynar, kan pıhtılaşması için önemli enzimlerin aktivasyonu ve ayrıca kuş yumurtası kabuklarının oluşması ve azalması nöbetler, osteoporoz, kan konsantrasyonunda azalma gibi sorunlara neden olur. Ve yumurtlamayı durdurmak onların ölmesine bile neden oluyor. Bu ihtiyaçları kemik unu ve istiridye gibi D vitamini yönünden zengin besinler ile karşılamak en iyisidir.

Fosfor: Kalsiyum gibi fosfor da kemik oluşumunda, yumurta sarısı oluşumunda, kazların doğurganlığında çok önemli rol oynar ve eksikliği kaz civcivlerinin büyümesine, yumurtlama ve et yetiştiricilerinin iktidarsızlığına, kemik problemlerine, yumurtlamanın azalmasına ve verimin düşmesine neden olur. Kuluçkalık döllenmiş yumurta olacaktır.

Potasyum: Potasyum ayrıca kuşların ihtiyaç duyduğu proteinleri emmede çok önemli bir rol oynar ve sinir hücrelerini uyarmaya ve kalp kasını genişletmeye yardımcı olur. Kazların vücudundaki potasyum eksikliği sadece büyümelerini engellemekle kalmaz aynı zamanda felç ve nöbetlere de yol açar.

Karbonhidratlar: Şekerli ve şekersiz maddeler olarak ikiye ayrılan ve kuşların ihtiyaç duyduğu enerjinin sağlanmasında çok önemli bir rol oynayan karbonhidratlar, kalplerinde ve böbreklerinde yağ ürettiği için yumurtacılara izin verilenden fazla verilmemelidir. Obeziteye yol açarak yumurtlamalarını azaltabilir veya yumurtladıkları yumurtaların spermsiz kalmasına neden olur, ancak sadece et amaçlı yetiştiren kazların diyetine uygundur.

Proteinler: Amino asitlerden oluşan, esansiyel ve esansiyel olmayan amino asitlere bölünen ve kazların beslenmesinde çok önemli bir rol oynayan proteinler.

Vitaminler: Özellikle yumurtaların büyümesinde ve çatlamasında ve eksikliğinde etkili olan B vitamini grubu, yeni doğan tavuklarda kansızlık, böbrek hasarı, yumurtadan çıkma, üretim ve bodur büyümeye neden olacaktır.

Kazları beslemek için ihtiyaç duyulan besinler arasında su, tıbbi veya vitamin katkı maddeleri, mısır, buğday, tahıl, yem gibi katı besinler, kuşların ihtiyaçlarını karşılayan ve sağlıklarını iyileştiren ve sağlayan çeşitli bitki ve sebzeler yer alır. Onlara verilmelidir.

Su: Kuşların en ucuz ve aynı zamanda en önemli beslenmesidir ve vücutlarının% 70’inden fazlası sudur. Her kaz, ağırlığı ve yaşı ile orantılı olarak su tüketir; bu, sağlığını tehlikeye atmamak için temiz ve parazitik ve patojen mikroorganizmalardan arınmış olması daha iyidir.

Katı besinler: Büyümelerinde ve beslenmelerinde çok önemli rol oynayan ve tabii ki tüketimleri diyet çizelgelerine göre ayarlanmalı ve onlara verilmelidir.

Örneğin kaz civcivlerini beslemek için aşırı buğdayın kullanılması, özellikle sıcak mevsimlerde veya kapalı salonlarda yenildiğinde bağırsaklarının tıkanmasına neden olur veya kazlara verdiğiniz mısır ekşi kokabileceği için ıslak olmaması daha iyidir. Veya küflü.

Nokta: Kuru yemleri çekiçli değirmenlerde öğütmeye ve karıştırmaya çalışın, ardından kanatlıların ihtiyaçlarına, ağırlığına ve yaşına göre tartın ve sağlayın.

Kaz yeminin saklama koşulları ve saklanması çok önemli bir konu. Tavsiyemiz, nem ve sıcaklık faktörlerinden dolayı zamanla küflenmemeleri için öncelikle her dönem sahip oldukları sürü sayısı ve tükettikleri miktar ile orantılı olarak besin sağlamaya çalışmanızdır.

Kaz için en iyi yem

Kaz için en iyi yem sebzeler ve baklagillerdir. Kaz sebze ve mısır, buğday, arpa gibi baklagillerle çok iyi büyür ve daha sağlıklı olur. Tabi eğer onlara bu yiyecekleri yanında ekstradan takviyeler verirseniz çok daha iyi olabilirler.

Kazlar doğal olarak sebze ve bitkileri yiyecek olarak seçerler; Çünkü bu kuşun sindirim sistemi ve vücudu vejetaryen olmaya uygundur.

Kuluçka sürecinde kaz beslenmesi

Yumurtadan çıkma ve üreme sırasındaki kaz beslenmesi diğer dönemlerden farklıdır. Bu sırada kazlarınızı beslemek için et konsantresi, soya, tuz, mısır ve buğday kepeği kullanmalısınız. Kazın kuluçka başlangıcından 4 hafta önce özel diyetle beslemeye başlayın. Kuluçka dönemindeki dişi kazların yemleri %17 protein içermelidir, erkek kazların yemlerinde %15 protein bulunması yeterlidir. Bu süre zarfında, kuşun ihtiyacı olduğu kadar yiyebilmesi için, kuşa herhangi bir kısıtlama olmaksızın yiyecek sağlanmalıdır.

kazciftligi tarafından yayımlandı

Kaz Yetiştiricisi Blogger

Yorum bırakın

WordPress.com ile böyle bir site tasarlayın
Başlayın